Pjevač Marko perković Thompson stigao je u utorak na zagrebački Županijski sud, gdje svjedoči u slučaju Fimi media, prenosi Dnevnik.hr.

Kao svjedok na istom suđenju trebao se pojhaviti početkom srpnja, no kako nije došao niti ispričao se, sutkinja Irena Kvaternik priprijetila je da će ga na iduće ročište 5. rujna privesti policija. Ipak, do toga nije došlo, jer je Thompson došao na sud.

Thompson je na suđenju ponovio prijašnji iskaz, no kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati. Tada nisu nisu govorili o cijeni njegova nastupa, a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći, Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama.

Dodao je da mu je Ivo Sanader istog dana dao 50 tisuća kuna za crkvu, te naglasio da 2007. godine nije nastupao niti za jednu političku stranku. Thompson je kazao i da je izmišljotina da je od Mladena Barišića uzeo novac. Tvrdi da Barišića ne poznaje, a nije se mogao sjetiti ni da ga je vidio na Carini ili u HDZ-u, prenosi Večernji list.

Tužiteljstvo u slučaju Fimi medija tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog bivšeg premijera Ive Sanadera, dobivao novac iz crnog stranačkog fonda da se u vrijeme predizbornih skupova suzdrži od nastupa. HDZ je, prema nagađanjima koja su se mogla čuti na prvom suđenju, strahovao da Thompson ne nastupi za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnese dio biračkog tijela.

Thompson je pak na sudu odbacio tvrdnje da je primio novac za nenastupanje, kao i da je gotovinu primio od bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića koji je posvjedočio da je Thompsonu na Sanaderov zahtjev isplatio nešto više od pola milijuna eura.

Komentiraj