Pohod na obranu naslova u Roland Garrosu za Novaka Đokovića završila je u srijedu, kada ga je u četvrfinalu svladao austrijski tenisač Dominic Tiem. Thiem, inače sedmi tenisač svijeta, slavio je sa 7:6, 6:3 i 6:0 nakon dva sata i 15 minuta igre.

Iako je Đoković u prvom setu imao dominaciju na terenu, Thiem je uspio nadoknaditi zaostatak od 2:4 i spasiti dvije set lopte kod 4:2 i 15:40. Prvi set je trajao 76 minuta, a osvojio ga je Thiem u tie-breaku.

Austrijanac se nakon toga ‘zalaufao’ te iskorisio pasivnu igru srpskog tenisača. Od 5:3 u trećem setu, Thiem je osvojio sljedećih sedam gemova, što mu je donijelo uvjerljivu pobjedu nad braniteljem naslova.

Oba su tenisača imala po dva asa i tri dvostruke pogreške. Đoković je 24-godišnjem Austrijancu dva puta oduzimao servis, dok je svoj gubio šest puta. Đoković je imao 35 neprisiljene pogreške, a Thiem 28. Ali, Thiem je upisao 38 winnera, naspram samo 18 Đokovića.

Bio je ovo njihov šesti međusobni ogled te prva pobjeda Thiema, koji će u polufinalu igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala.

Komentiraj