FaH

BORAS SAZVAO SENAT: Previšić u ponedjeljak predaje zahtjev za odlazak u mirovinu

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta profesor Vlatko Previšić samovoljno će otići u mirovinu, neslužbeno doznaje HRT. Zahtjev za mirovinom predat će u ponedjeljak, kada i službeno započinje nova akademska godina.

Zagrebački rektor Damir Boras sazvao je za ponedjeljak u podne sjednicu Senata Sveučilišta s prijedlogom razrješenja situacije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta jučer se očitovalo na zahtjev rektora Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Previšića.

Među ostalim, iz Ministarstva su naveli kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

To znači da prema očitovanju Ministarstva, dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. U priopćenju rektora Borasa moli se da se u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcioniranje upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave, piše HRT.

Komentiraj