FaH

RAZVOJ TURIZMA: Tolušić posjetio Zračnu luku Dubrovnik, trenutačno najveći EU projekt u RH

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić tijekom službenoga posjeta Dubrovniku posjetio je i Zračnu luku Dubrovnik te ocijenio kako je primarna funkcija ovoga velikog EU projekta prometno povezivanje, a dugoročno će omogućiti daljnji razvoj turizma i rast gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županij i cijele regije.

“Razvoj Zračne luka Dubrovnik” jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj i primjer uspješnog projekta u sektoru prometa koji će se realizirati uz pomoć EU sredstava. Ukupna vrijednost projekta Zračne luke Dubrovnik – trenutačno najvećeg EU projekta u Hrvatskoj iznosi nešto više od milijardu i sto tisuća kuna,  a gotovo 950 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Zračna luka Dubrovnik ima ključnu ulogu u osiguranju pristupačnosti županije turistima, posebno uzimajući u obzir da više od 65 posto turista dolazi zračnim putem. Isto tako, trenutačno ta zračna luka ne može prihvatiti predviđeno povećanje prometa jer su njezini kapaciteti već na granici iskorištenosti. Upravo je zato, istaknuto je, projekt “Razvoj Zračne luke Dubrovnik” među važnijim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj. Radovi su počeli u veljači 2014. godine, u okviru Operativnoga programa Promet 2007.-2013., a projekt se nastavlja provoditi i u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine.

Završetak radova očekuje se sredinom 2019. godine, a do tada će se u potpunosti izgraditi preostali dio pristanišne zgrade, rekonstruirati uzletno-sletna staza, staza za vožnju i stajanje te putnički terminal s nadstrešnicom. Time će Zračna luka Dubrovnik postati jedna od najboljih i najmodernijih u cijeloj regiji.

Komentiraj