Prvo plinarsko društvo sutra će obustaviti isporuku plina Petrokemiji, potvrđeno je HRT-u.

U priopćenju iz PPD-a navodi se da su proteklih godina poduzeli velike napore da se proizvodnja Petrokemije održi te su zajedno s upravama Petrokemije pokušavali pronaći kompromisna rješenja u korist Petrokemije kojima su, kažu, bitno pozitivno utjecali na financijsku situaciju te tvrtke.

Dodaje se da je PPD,. zbog dugovanja Petrokemije, u statusu njenog najvećeg vjerovnika s najvećom razinom nepodmirenoga duga i najvećom razinom rizika budućega poslovanja, što nije slučaj niti jednog od ostalih vjerovnika Petrokemije.

“Smatramo kako je osobito važno zadržati radna mjesta te pokrenuti tehnološki i poslovni razvoj Petrokemije. Vjerujemo kako će Vlasnici društva pronaći najbolje rješenje na dobrobit Petrokemije ali i dobavljača”, priopćili su iz PPD-a.

Petrokemija je potvrdila da su zaprimili dopis od PPD-a o mogućoj obustavi isporuke prirodnog plina zbog povećanja duga za isporučeni plin. Navode da to može uzrokovati blokadu društva. Cijena dionicama Petrokemije u protekla je tri dana pala za nešto više od 17 posto, a i danas je u minusu, koji oko 16 sati, iznosi 3,8 posto.

Komentiraj