PROBLEM OTPADA U ZAGREBU Mrak-Taritaš: Građani vjerujte svojim očima

FaH

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš u petak je priopćila vezano za probleme zbrinjavanja otpada u Zagrebu, kako ‘postoji zgodna priča u kojoj treba donijeti odluku – je li vjerovati riječima gradonačelnika Milana Bandića ili svojim očima’ te poručila kako je došlo vrijeme da Zagrepčani vjeruju svojim očima.

  “Grad Zagreb je najlošije rangiran od svih glavnih gradova članica Europske unije; na zadnjem je mjestu i to je ono što građani Zagreba trebaju vidjeti. To zadnje mjesto ne znači samo zadnje mjesto, nego znači da svaki put kada računi za otpad Zagrepčanima budu manji, onda ćemo se penjati na toj listi”, priopćila je Mrak-Taritaš.

 Kaže kako je rješenje vrlo jednostavno – “za početak možemo to riješiti čipiranim kantama, tako da se točno plaća otpad po onome što u kanti je. Drugi način su čipirane vrećice za smeće. I to je prvi korak da građani Zagreba plaćaju zaista, ne zrak, nego otpad koji proizvode”, navela je Mrak-Taritaš . 

 Mrak-Taritaš tvrdi i kako nije slučajno da je Zagreb na zadnjem mjestu po odvojenom skupljanju otpada.

 “Trebamo težiti da budemo prvi, a ne da budemo na zadnjem mjestu i da onda netko kaže da je to netko krivo vidio…”, kazala je.

 Prema izvještaju Europske komisije za prošlu godinu, Zagreb je najgora europska metropola po gospodarenju otpadom jer odvaja tek jedan posto ukupne količine komunalnog otpada i time se smjestio na zadnje mjesto u EU-u.

Komentiraj