Petar Glebov/PIXSELL

Predrag Matić: Medvedu će pomoći iskustvo iz prosvjeda protiv vlasti države za koju se borio

Bivši SDP-ov ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u utorak kako Tomu Medveda smatra dobrim kandidatom za novog ministra, ali i dodao kako očekuje da će Medvedu u radu “pomoći iskustvo iz prosvjeda protiv vlasti države za koju se borio”.

“Dugo godina smo radili zajedno u Ministarstvu obrane, mislim da je dobar kandidat, a tu kvalitetu poboljšava i što je bio aktivni sudionik prosvjeda protiv vlasti hrvatske države za koju se borio. To će mu dobro poslužiti u ostvarivanju svih onih obećanja koje je Domoljubna koalicija dala svim braniteljima tijekom kampanje i prosvjeda koje obilato podržava”, rekao je Matić novinarima u Saboru.
Podsjetio je da je Hrvatska na izbor ministra branitelja čekala više od mjesec dana. “I mi možemo u nekim stvarima biti jači od Vatikana, gdje se manje čekao izbor Svetog Oca nego što smo čekali ministra branitelja. Žao mi je ako sam postavio tako visoke standarde, iako sam ponosan, ali Hrvatska može odahnuti, dobili smo novog ministra i vjerujem da će sve sada krenuti sjajno i bolje. Do sad nam je tekao med, sad će i mlijeko i bit će sve u redu”, kazao je Matić, ali odmah i dodao kako se samo šali.
Na pitanje očekuje li da će se nakon imenovanja novog ministra maknuti braniteljski šator ispred Ministarstva uzvratio je: “Vjerojatno su arhitekti sada zadovoljni, šator se može maknuti i krenuti u izgradnju tvrdog objekta”.
Izborom budućeg ministra zadovoljan je zastupnik Mosta Miro Bulj. “Premijer je napokon iskoristio svoje ovlasti i dobro je da je predložio ministra koji je iskusan ratnik, poznaje problematiku branitelja i nadamo se dobroj suradnji i rješavanju problema braniteljske populacije”, rekao je Bulj.
Uvjeren je da je premijer Tihomir Orešković izabrao najkvalitetnijeg među ponuđenim kandidatima, a ne sumnja ni u dobru suradnju novog ministra s Mostom.

Komentiraj