Ukoliko HDZ ne pristane na uvjet Mosta da izabere novoga prvog potpredsjednika Vlade umjesto Tomislava Karamarka, dvanaest zastupnika Mosta će u utorak u podne potpisati zahtjev Zorana Milanovića za raspuštanje Sabora, javlja Slobodna Dalmacija te se poziva na pouzdane izvore.

Most se, kako je rečeno Slobodnoj Dalmaciji iz izvora bliskih njihovu, vodstvu, uopće ne boji novih izbora. Dapače, mogu sutra ponovno na birališta uvjereni da će birači honorirati njihovu želju za boljom, pravednijom i sposobnijom hrvatskom vlašću. Žele,međutim, iscrpiti sve politčko-pravne mogućnosti kako građani Hrvatske njih ne bi okrivili za rušenje vlade i izazivanje prijevremenih izbora.

Proteklih dana dogodilo se mnogo političkih obrata, a najnovija je nedoumica izbor Zdravka Marića za novog mandatara.

Mostovci drže da je riječ o klasičnom spinu, odnosno blefu te da da Tomislav Karamarko, na ovakav način želi samo primiriti pobunjenike u vlastitim redovima, ali i privući nekog neodlučnog zastupnika do željenih 76 ruku, piše Slobodna.

Nije isključeno da u toj operaciji tipuje i na neke među dvanaestoricom zastupnika Mosta, koji su ostali lojalni Boži Petrovu. Međutim, sugovornik Slobodne Dalmacije iz Mosta ne boji se ovakve mogućnosti, jer je svih dvanaest zastupnika Mosta jedinstveno. Nećemo se ‘prodati’, potvrdili su, uostalom, i na posljednjoj sjednici Sabora sloganom „Obraz nije na prodaju“.

Tomislav Panenić, ministar gospodarstva iz Mosta u subotu je izjavio kako za Most opcija preslagivanja i imenovanja Zdravka Marića za novog premijera ne dolazi u obzir.

 

Komentiraj