‘Utrka dobrih želja –  Cross Hill Run’ održana je jučer u fantastičnoj atmosferi u Općini Križ. Na utrkama od 5 i 10 kilometara sudjelovalo je 186 trkača iz svih krajeva Hrvatske, a pobjednik utrke na 10 kilometara je ‘leteći’ Ivan Maletić (36:31) koji u posljednje vrijeme sve češće pobjeđuje. Drugi u cilj je ušao Đuro Komlenović (37:01), a treći Silvio Grđan (38:31).

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Maja Mikelić (43:33), druga je bila Antonela Golubić (44:01), a treća naša vjerna trkačica Linda Kitak (47:32), koja ‘Run Croatiu’ prati sa svojom obitelji na svakoj utrci.

“Bilo je stvarno super. Bojao sam se malo brda, ali staza je predobra i ja sam trčao jako dobro. Bez ikakvih problema sam na kraju otrčao  ovu lijepu dionicu. Moram reći da je staza vrhunski označena i redari su napravili svoj posao odlično. Ova utrka je organizirana bolje od mnogih drugih u Hrvatskoj, bez ikakvih propusta. Velike pohvale organizatorima”, ispričao je svoje dojmove nakon utrke pobjednik Maletić.

Ekipa iz Općine Križ, koja je suorganizator utrke i bez koje ova utrka ne bi bila to što je, nije mogla sakriti zadovoljstvo nakon utrke.

“Ponosni sam da smo iz prvog pokušaja uspjeli organizirati ovako kvalitetan sportski događaj. Svi koji su sudjelovali u organizaciji odradili su fenomenalan posao – od Run Croatie do volontera, policije i vatrogasaca. Sljedeće godine organizirat ćemo utrku koja će privući još više trkača. Želimo da ova utrka postane tradicionalna”, poručili su iz Općine Križ.

A da je utrka u Križu zaista bila na visokom nivou potvrdili su i drugi trkači.

“Ovakva organizacija se na utrkama rijetko viđa. Pazilo se na svaki detalj u organizaciji same utrke – od štandova s besplatnom hranom, delicijama, vinom, pivom pa do fenomenalne večere nakon utrke gdje smo mogli birati između pljeskavica, čevapa, kotleta, graha i vegeterijanskih jela. A tombola s tako vrijednim nagradama poput avionske karte za let u bilo koju europsku destinaciju, vikenda s Renault Meganom, vikend aranžmanom za dvoje u Life Class termama Sveti Martin – zaista fantastično”, rekao je Dragan Kitak, koji ‘Run Croatiu’ prati na svakoj utrci, još od početka prošle godine.

Berislav Sokač iz ‘Run Croatia’ tima kaže kako je i više nego zadovoljan samom utrkom, kao i suradnjom s Općinom Križ te Atletskim klubom ‘Forca’ čiji je velik broj članova došao i podržao utrku.

“Želio bih se zahvaliti trkačima koji su došli na našu utrku i podržali ovaj event koji će sigurno postati tradicionalan. Veliko hvala i svim volonterima, policajcima i vatrogascima, bez njih ova utrka ne bi bila to što je. Također, nikako ne smijem zaboraviti sponzore i partnere utrke, od Croatie airlinesa, do Cedevite, Dukata, Autokuće Štarkelj, Life Class Terma Sv. Martin, Pose Method škole trčanja, Adria Medie, Bio&Bio, HŽPP-u i mnogim drugima”, rekao je Sokač i dodao kako je odlično i to da su se u ovakav natjecanja počela uključivati i djeca. Naime, uz utrku na 5 i 10 kilometara za odrasle organizirane su i dvije dječje utrke – za klince od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog razreda.

Istaknuo je kako je ovo druga ‘Run Croatia’ utrka s novom ‘Pic2Go’ uslugom, pomoću koje svi trkači dobivaju svoje fotografije s utrke direktno na svoj facebook profil.

“Trkači i sponzori su jako zadovoljni s Pic2Go fotografijama nakon utrke. Budući da smo nedavno potpisali ekskluzivni ugovor planiramo to ponuditi i drugim organizatorima po Hrvatskoj”, za kraj je poručio Sokač.

Komentiraj