ODLUKA O ZDRAVKU MAMIĆU SUTRA Prihvaćena jamčevina Marija Mamića, Stipančiću odbijena

Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebački je Županijski sud u četvrtak prihvatio jamčevinu za Marija Mamića. Istovremeno je jamčevina odbijena Sandru Stipančiću. Odluka o prihvaćanju jamčevine za Zdravka Mamića još uvijek nije donijeta.

oš uvijek se ne zna može li Zdravko Mamić na temelju nekretnina kao jamčevine izaći iz Remetinca. U petak u 9:30 sati je zakazano novo ročište na koje će biti pozvani vještaci, prenosi N1.

Iz Dinama navodno izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.

Tzv. porezni Uskok navodno je utvrdio da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario, Krota i Stipančić.

Prema pisanju medija imena te dvojice istarskih poduzetnika i ranije su se u nekoliko navrata spominjala u kontekstu malverzacija i pranja novca u u inozemstvu preko off-shore tvrtki.

Tužiteljstvo sumnja da je Mamić, kao izvršni dopredsjednik i član uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2004. do travnja ove godine, povezao u zločinačko udruženje Vrbanovića, kao glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina, Krotu i Stipančića kao voditelje poslovanja ili prokuriste tvrtki iz Švicarske, Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hong Konga.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem navodno dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i tvrtki iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga o preuzimanju nepostojećih dugovanja GNK Dinamo prema igračima te za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača, koje su u ime GNK Dinamo potpisivali Mamić i Vrbanović.

Komentiraj