U najnovijem valu navijačkog nasilja na ulicama Lillea, francuska je interventna policija morala upotrijebiti suzavac na skupinu engleskih i ruskih navijača, koji očito ne odustaju ni pod UEFA-inom prijetnjom diskvalifikacije. Francuska policija, prenosi Independent, boji se kako bi nasilje između njih moglo dodatno ekalirati.

UEFA je jučer poslala ozbiljno upozorenje Rusiji da će ih diskvalificirati s EURO-a ukoliko se neredi navijača ponove. Neki kafići i restorani u Lilleu morali su ranije zatvoriti kako bi izbjegli gužvu i neugodne situacije. UEFA, pak, ne može kazniti zemlje zbog nasilja koje se odvija izvan stadiona, ali scene iz Lillea trebale bi biti alarmantne za oba nogometna saveza, i engleski i ruski.

Rusija je u današnjoj utakmici u Lilleu izgubila od Slovačke, a Englezi se pripremaju za sutrašnju utakmicu protiv Walesa u obližnjem Lensu. Nešto ranije, 29 ruskih ‘navijača’ deportirano je iz Francuske zbog prijašnjih nereda u Marseillesu. Također, šest Engleza dobilo je zatvorske kazne i dvogodišnju zabranu dolaska u Francusku nakon što je u subotu u neredima ozlijeđeno 35 ljudi.

Komentiraj