Zarko Basic/PIXSELL

NEDOSTATAK PARKIRNIH MJESTA: Gradnjom montažnih garaža Split rješava problem parkiranja

Početkom kolovoza sljedeće godine Split će dobiti 400 novih parkirališnih mjesta koje će za 12-ak milijuna kuna izgraditi tvrtka “Lavčević”, o čemu su u srijedu potpisali ugovor gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik uprave te tvrtke  Mate Šakić.

 Riječ je o rekonstrukciji i dogradnji garaže na Mertojaku te izgradnji parkirališta i garaže na Sućidru.
 Splićanima nedostaje 6000 parkirnih mjesta, a izgradnja montažnih garaža na sadašnjim parkiralištima problem bi mogla ublažiti. U gradu se nadaju da će za sljedeće tri godine izgradnjom montažnih garaža na 20 mjesta potpuno riješiti problem parkiranja.
 Osim na Sućidru, Mertojaku i Visokoj, uskoro bi trebala početi i gradnja garaže u užemu gradskom središtu. Riječ je o montažnoj garaži na Spinutu kod “Kineskog zida”, zgrade nedaleko od stadiona na Poljudu, gdje će biti oko 600 novih parkirnih mjesta.
 Ugovor na Mertojaku vrijedan je 5,8 milijuna kuna, a “Lavčević” se obvezao da će u roku od dva mjeseca izraditi projektnu dokumentaciju.

 Predsjednik Uprave “Lavčevića” Mate Šakić rekao je kako će im za sve potrebne dozvole trebati tri mjeseca, a montažnu garažu izgradit će za četiri mjeseca.
 “Odlučili smo se prvu montažnu garažu graditi na Sućidru i Mertojaku jer smo procijenili da je ondje najveći problem parkiranja. Na javnom natječaju je pobijedila tvrtka ‘Lavčević’ i zbog toga sam sretan jer se radi o kvalitetnoj splitskoj tvrtki. U proračun grada smo uvrstili gradnju tri takve garaže. Treća će biti na Visokoj. Ovih 400 mjesta će samo malo ublažiti problem parkiranja u Splitu. Plan nam je da u nekoliko faza i s nekoliko modela gradnje novih parkirališnih mjesta u sljedeće tri godine riješimo taj problem”, rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Komentiraj