Od trovanja ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće u Vukojevcima, kod Našica, u srijedu navečer lakše je ozlijeđen dječak, doznaje se u osječko-baranjskoj policiji.

U policiji u četvrtak kažu kako je dječak prevezen Opću bolnicu Našice, gdje je zadržan na promatranju.

Očevidom je utvrđeno kako je do trovanja došlo uslijed neredovitog servisiranja plinskog bojlera, odnosno zaglavljivanja na izmjenjivaču topline te slabog podtlaka i cirkulacije u dimovodnoj cijevi. Policija će o događaju podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Osječko-baranjska policija poziva građane da plinska i trošila na tekuća goriva obavezno servisiraju kod ovlaštenih stručnih servisera, da redovito čiste ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice, a da čišćenje dimnjaka i dimovodnih kanala obavljaju dimnjačari, kao ovlaštene stručne osobe.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.