Karlovac, 01.09.2017 - U Karlovcu je u petak otvoren novosagraðeni djeèji vrtiæ Rakovac, visoke energetske uèinkovitosti i pedagoškog standarda, a ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganiæ istaknula je na otvorenju kako vrtiæi imaju vrlo važnu odgojno obrazovnu ulogu i smisao im nije samo èuvanje djece na sigurnom, veæ i socijalizacija. Na slici ministrica Murganiæ dala je izjavu za medije. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ /ds

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak da korisnici socijalne pomoći, odnosno oni najugroženiji, neće osjetitiposkupljenje struje, kao i moguće poskupljenje vode.

Nakon poskupljenja struje nagađa se da bi od početka iduće godine mogla na red doći i voda, koja bi mogla poskupjeti od 10 do 30 posto, no Murganić je uoči Vladine sjednice rekla novinarima kako korsinici socijalne pomoći “taj udar neće osjetiti”.

“I gradovi i županije u svojim programima imaju sufinanciranje i plaćanje troškova stanovanja. Mislim da ćemo one kojima je najpotrebitije, kao i uvijek, opskrbiti i o njima brinuti”, kazala je Murganić.

Upitana je li moguće poskupljenje vode udar na građane, Murganić je odgovorila kako je “svako poskupljenje je za svakoga socijalni udar”, no u proračunu su predviđena sredstva za korisnike po Zakonu o socijalnoj skrbi i po kriterijima iz proračuna i socijalnih programa gradova i općina.

Komentiraj