U Ministarstvu hrvatskih branitelja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta društvenog poduzetništva, u vrijednosti od gotovo 2.133.000 kuna, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, priopćeno je u utorak iz ministarstva.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić potpisali su ugovor o dodjeli sredstava za provedbu projekta “Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata”. Ugovor je supotpisala i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić, stoji u priopćenju.

Cilj je unaprijediti vještine i razinu informiranosti o društvenom poduzetništvu branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost. Želi ih se informirati o mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća te jačati kapaciteti za pokretanje poduzetničkog pothvata.

Bit će organizirane četiri informativne konvencije, provedene praktične edukacije o pokretanju projekata društvenog poduzetništva, a autorima najboljih projektnih ideja omogućit će se poslovno mentorstvo. Druga faza projekta podrazumijeva dodjelu financijske potpore za  projekte.

Ministarstvo provodi i niz drugih projekata koji će se sufinancirati sredstvima iz fondova EU-a, među kojima se ističe projekt uspostave veteranskih centara u Hrvatskoj. Nakon studije predizvodljivosti i idejnog projekta izradit će se dokumentacija za gradnju i opremanje centara u 2018. godini, kaže se u priopćenju.

Komentiraj