MESIĆ “Milanović nije posvađao Hrvatsku s regijom, slažem se da BiH nije do kraja funkcionalna država”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u subotu je za N1 televiziju komentirao aktualnu političku situaciju u zemlji. Kaže da pretpostavlja da će ući u Sabr nakon parlamentarnih izbora.

Mesić je komentirao i izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koje su ovih dana izazvale pravu buru u Hrvatkoj i cijeloj regiji. “Čovjek može misliti što hoće, ali ako netko predstavlja državu, onda je to drugo. Zasad Milanović nije premijer, a nitko ne bira ministre u drugoj državi. Kad bude i ako bude premijer, Milanović će morati o tome voditi računa, ali onda će predstavljati državu i imati izražaj na drugi način”, smatra Mesić.

Bivši predsjednik kaže kako se slaže s Milanovićem da BiH ‘nije do kraja funkcionalna država i da mora doživjeti preobražaj’. Također, Mesić ne smatra da je Milanović Hrvatsku posvađao s regijom. “To nije svađa s regijom, to je osobni stav, a kad bude zastupao vladu, kad bude premijer, onda će morati voditi računa što su stavovi Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske”, poručio je Mesić.

O odlasku tehničkog premijera Tihomira Oreškovića u Berlin, bez da se konzultirao s predsjednicom i Vijećem za nacionalnu sigurnost, mesić kaže kako je Orešković trebao sazvati vijeće na kojem je trebala biti i predsjednica. “Ali, u razgovoru premijera i predsjednice trebao je biti dogovor da predsjednica ide, jer ona je sad na vlasti i predstavlja Hrvatsku. Oreković je tehnički premijer i on nema što predstavljati Hrvatsku”, zaključuje Mesić.

Komentiraj