JERUZALEM Ubijena izraelska policajka i tri palestinska napadača

EPA/ABIR SULTAN

Izraelska policija ubila je trojicu Palestinaca koji su u petak nožem napali policajku u Jeruzalemu i usmrtili je, prenose svjetski mediji. Dva Palestinca napali su policijske službenike noževima i vatrenim oružjem, a treći je izbo policajku, objavila je policija.

Svi Palestinci su iz Zapadne obale, a dvojica su imala 18 ili 19 godina. Jeruzalem je pretrpan desecima tisuća Muslimana, a u petak su prisustvvali molitvama u džamiji al-Aqsa.

Tijekom svetog islamskog mjeseca Ramazana, restrikcije prema Palestincima su ublažene. U jučerašnjim napadima ozlijeđeno je još najmanje troje ljudi, dvoje palestinskih prolaznika koji su zadobili prostrijelne rane. Ubijena policajka identificirana je kao 23-godišnja Hadas Malka.

Od listopada 2015. godine Palestinci su ubili 42 Izraelca. Posljednjih mjeseci napadi su sve rjeđi. U istom razdoblju ubijeno je više od 240 Palestinaca, do kojih su većina bili napadači.

Novinska agencija Islamske države Amaq objavila je kako je ta teroristička skupina preuzela odgovornost za napad u Jeruzalemu, te najavila nove napade. “Ovaj napad neće biti posljednji”, poručili su.

Ipak, Izrael u subotu tvrdi da napad nema veze s Islamskom državom. Navode da policija nije pronašla nikakve veze između trojice palestinskih napadača koji su u Jeruzalemu u petak ubili pograničnu izraelsku policajku i Islamske države

Komentiraj