VIDEO: Požar kod Klisa ugrožava izvor rijeke Jadro – kod Trilja vatra ušla među kuće, gori između Vodica i Šibenika

HINA/Mario Strmotić

 

U srijedu oko 14:30 sati izbio je novi požar kod Splita, javlja Dalmatinski portal.

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da je zatvorena brza cesta Solin-Klis, u oba smjera. U zraku su tri kanadera i dva Airtractora, a na terenu dobrovoljna vatrogasna društva iz Solina i Klisa, upoznata je i Javna vatrogasna postrojba Split, stanje pomno prati i načelnik Klisa Jakov Vetma..

Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom. Vatra je u jednom dijelu ugrozila kuće. U opasnosti je izvor rijeke Jadro iz koje se Split opskrbljuje pitkom vodom. U gašenju sudjeluju tri kanadera i dva Air tractora. Iz Hrvatskih cesta javljaju da se zatvara brza cesta Solin-Klis, zbog čega se stvaraju velike gužve na izlazu iz Splita, javlja HRT (VIDEO).

Gori i na području Trilja, kod sela Vojnić uz Cetinu. Vatra je zašla i među kuće, piše Dalmacijadanas. Zatvoren je promet i na županijskoj cesti Trilj-Bisko. Na Facebook stranici ‘Vatrogasci, oni su naši heroji’ objavljen je i videosnimka požara u Trilju.

Uz Benkovačku cestu, između Vodica i Šibenika, u srijedu nešto prije 17 sati buknuo je požar, na požarištu gasi 48 vatrogasaca s 19 vozila, a dva kanadera i dva air traktora u preletu su ispustili nekoliko vodenih bombi, doznaje se u Županijskom centru 112.

Izvijestili su i da je do sada opožareno oko 4,5  hektara.

Požar još uvijek nije lokaliziran.

Komentiraj