EPA

IAKO GA OPTUŽUJU DA JE SUVIŠE LIBERALAN Papa se zauzeo za tradicionalan brak

[quote_box_center]

  • “Pitam se nije li kolektivna kriza vjere u Boga koja nas čini bolesnima od obeshrabrenosti, nevjerice i cinizma, jednako tako povezana s krizom saveza između muškarca i žene”

[/quote_box_center]

Papa Franjo povezao je u srijedu suvremenu krizu vjere s “krizom saveza između muškarca i žene”, zauzevši se za tradicionalan brak dok ga konzervativci unutar Crkve optužuju za odviše liberalne stavove prema tom pitanju.

“Pitam se nije li kolektivna kriza vjere u Boga koja nas čini bolesnima od obeshrabrenosti, nevjerice i cinizma, jednako tako povezana s krizom saveza između muškarca i žene”, rekao je Papa na općoj audijenciji na Trgu svetog Petra, ispred 30 tisuća vjernika iz čitavog svijeta, prenijela je agencija AFP.

“Navodna teorija spola” čini se da je “izraz frustracije i rezignacije koja želi izbrisati spolne razlike”, dodao je Papa.

Papa Franjo govorio je šest mjeseci prije sinode o obitelji, a njegov istup predstavlja, kako se čini, novu obranu tradicionalnog braka dok ga konzervativci u Crkvi sumnjiče da je previše liberalan i otvoren na temu braka i homoseksualnosti.

Komentiraj

Source:D.V./HINA