Zarko Basic/PIXSELL

HRIBAR KOD STANKOVIĆA “Mogu se samo ispričati što nisam bio bezobrazniji prema Ministarstvu kulture”

Bivši čelnik Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar danas je gostovao kod Aleksandra Stankovića u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je nalaz Državne revizije nazvao ‘tendencioznim, neprincipijelnim, cenzorskim i zastrašujućim’.

“Morao sam dati ostavku jer ću se jednog dana probuditi s konjskom glavom u krevetu ili će mi netko nešto podmednuti u auto. Država gubi kontrolu nad procesima – dopušta da huškačka politika ide dalje”, kazao je Hribar.

Dodao je kako Državna revizija govori glasom autoriteta. “Hrvatsko audiovizualno vijeće odlučuje o sredstvima. Postoji mehanizam nadgledanja troškova. Revizija je pobrkala lončiće i zato je Europa strašno uznemirena”, poručio je.

Hribar je rekao kako nije lako imati ovoliku količinu mržnje i agresije oko sebe. “HAVC je napravljen upravo zbog toga da Ministarstvo ne donosi odluke o programskom poslovanju”, dodao je i naglasio da HAVC nikad nije izdao ni jedan nalog bez pravovaljanog naloga ili ugovora.

“Mogu se samo ispričati što nisam bio bezobrazniji prema Ministarstvu kulture”, kaže Hribar. Koordinaciju udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata koja je podnijela nekoliko prijava protiv njega zbog načina na koji je dodjeljivao novac poreznih obveznika nazvao je “paragrupicom”, a iznio je teške optužbe i na račun bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i redateljice Ivone Juke.

Komentiraj