HRG “Karamarko i Petrov su tebali stisnuti zube, pronaći rješenja i nastaviti raditi”

Marko Prpic/PIXSELL

Bivši predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg u ponedjeljak je gostovao u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne događaje i predstojeće parlamentarne izbore.

Hrg je nedavno istupio iz HSS-a, a sada je nezavisni kandidat na listi HDZ-a u II. izbornoj jedinici. “Počelo se više govoriti o gospodarstvu nego prije kad se govorilo o partizanima i ustašama. Nadam se da ćemo zadržati taj ritam i da će do kraja biti te teme glavne”, komentirao je kampanju Hrg.

Obećanje Plenkovića o 180 tisuća novih radnih mjesta Hrg nije nazvao nerealnim, objasnivši da se to planira realizirati do 2020. godine. “Nije sve u novim radnim mjestima koja su nam nužno potrebna. Imamo situaciju da ljudi imaju male plaće. Donosi se set mjera koje bi trebale rasteretiti plaće”, dodao je.

Upitan je li promijenio politički tim, Hrg kaže da nije promijenio ništa, nego ostao dosljedan. “Vodstvo stranke je promijenilo smjer. Ja sam ostao čak na istoj listi, a vodstvo stranke je otišlo na protivničku listu”, kaže dodajući da je uvjeren da veliki broj glasača HSS-a nije promijenilo smjer.

U slučaju da se ponovi situacija s prošlih izbora – da se vlada neće moći samostalno formirati, Hrg kaže da vjeruje u diplomatske spretnosti Andreja Plenkovića. “Vjerujem da možemo postići dogovore s partnerima za stabilnu vladu. 60-ak mandata je broj koji garantira da se može nadograditi za stabilnu vladu”.

Uvjeren je da HSS neće dobiti ministra poljoprivrede, jer će oni stvoriti Vladu. “Sastavljena će biti ministarstva s ove strane. Moramo vidjeti kako će birači prepoznati ljude, ali onda ćemo inzistirati na tome da se program provodi”, kaže. Na pitanje hoće li sukob HDZ-a i Mosta više štetiti ili smetati busućoj suradnji, Hrg kaže da nije bilo sukoba HDZ-a i Mosta, nego pojedinačnih sukoba i svađa.

“Nije to trebalo napraviti nego su trebali stisnuti zube, pronaći rješenja i nastaviti raditi. Puno gubimo”, ističe.

Komentiraj