HDZ ‘OPLEO’ PO MILANOVIĆU Boji se početka procesuiranja kriminalnih radnji svoje Vlade i obitelji

Grgur Zucko/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica u srijedu navečer oglasila se priopćenjem u kojem su se obrušili na predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je u današnjem pismu MOST-u nezavisnih lista pozvao na nastavak razgovora.

Priopćenje HDZ-a prenosimo Vam u cijelosti:

“Hrvatska demokratska zajednica ostaje na načelima politike provođenja reformi koja su postavljena kao temelj razgovora s Mostom, za razliku od Milanovića koji u svom pismu Mostu kao glavni problem hrvatskog društva postavlja raspodjelu fotelja.

Milanovićevi ciljevi su poznati: razbiti Most, pod svaku cijenu i svim sredstvima konstituirati Sabor na pet minuta, onemogućiti predsjednicu da imenuje privremenu nestranačku vladu i u nove izbore ući s funkcije premijera, kako bi tijekom kampanje nastavio kontrolirati tijekove novca, represivni aparat i državne medije.

Svaka opcija u kojoj gubi nadzor nad represivnim aparatom kod Milanovića izaziva strah i paniku jer to ujedno znači i početak procesuiranja kriminalnih radnji koje je počinila njegova Vlada i članovi njegove obitelji.

Milanović u svome pismu navodi nešto sasvim drugo nego što je govorio dan prije na konferenciji za medije, na kojoj je žestoko izvrijeđao HDZ, Domoljubnu koaliciju i Most, i to najbolje govori koliko su ozbiljni njegovi prijedlozi i ponude u pregovorima.

Osim toga, ovaj Milanovićev preokret u izravnom je sukobu s odlukom Glavnog odbora SDP-a koji je u svojim zaključcima odbio sve prijedloge Mosta”, zaključuju iz HDZ-a.

Komentiraj