Dionica autoceste A1 Između čvora Zadar II i Šibenik zatvorena je za sve vozila zbog požara, javlja Hrvatski autoklub. Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Kolona na naplati Zadar II je oko 9 km, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) je oko 3 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 4 km, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je oko 2 km.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je od 11:00 sati za sva vozila, vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h. Od 12:30 sati otvorena je i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ

  • zbog prometne nesreće na 23. +100 km, poslije čvora Zabok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.

ISTARSKI IPSILON

  • povremeni zastoji na čvoru Matulji u smjeru Istre i Opatije

Tijekom dana je zbog povremeno gustog prometa moguća vožnja u koloni i povremeni zastoje, ponajprije na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama (A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb), Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija: Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Zbog manjeg priljeva vozila u trajektnu luku Brestova vozačima se savjetuje da za odlazak na otok Cres i s otoka, koriste liniju Brestova-Porozina, umjesto Valbiska-Merag.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj