HINA/ Dario GRZELJ

HAK Prometna nesreća na A3, jak vjetar na A1 i A6

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, javlja jutros Hrvatski autoklub koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 102. km u smjeru Lipovca vozi se usporeno.

Na dionici autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h. Jak vjetra usporava promet i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

GP Erdut zatvoren je za teretna vozila (samo izlazak), zbog tehničkih problema sa srpske strane.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. HAK korisnike moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu danas, 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srbnja za GP Slano-Orahov.

HAK

Komentiraj