HAK Kolnici mjestimice mokri zbog povremenih pljuskova

HINA/ Dario GRZELJ/ mm

Zbog povremenih pljuskova kolnici su mjestimice mokri u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i na širem riječkom području, javlja Hrvatski autoklub. Pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje po mokrim i skliskim kolnicima te pripaze na siguran razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje i zastoji.

Do 29. svibnja zatvorena je državna cesta DC1 u naselju Lučko, na dijelu od raskrižja Puškarićeve (DC1) i Ventilatorske ulice do raskrižja Puškarićeve ulice i spojne ceste s Jadranske avenije. Promet se preusmjerava obilazno:
u smjeru Karlovca: Jadranska avenija – čvorište Lučko – autocesta A3 (Zagrebačka obilaznica) – čvorište Sveta Nedelja – državna cesta DC231 – županijska cesta ŽC3061 – državna cesta DC1 (Rakov Potok).

u smjeru Zagreba: državna cesta DC1 (Rakov Potok) – županijska cesta ŽC3061 – državna cesta DC231 – čvorište Sveta Nedelja – autocesta A3 (Zagrebačka obilaznica) – Zagreb.

Danas do 17 sati zbog radova na državnoj cesti DC26 Vrbovec-Čazma, u mjestu Dubrava vozi se jednim trakom, uz regulaciju semaforima i ograničenje brzine na 40 km/h.

Do 26. svibnja do 17:00 sati zbog radova na državnoj cesti DC38 Pleternica-Ruševo na željezničko-cestovnom prijelazu u Pleternici (0. +750 km) vozi se naizmjence.

Večeras, 24./25. svibnja, od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro bit će zatvorena DC1 brza cesta Solin-Klis, smjer Split-čvor Klis Grlo, a 25./26. svibnja bit će zatvorena dionica smjer čvor Klis Grlo-Split. Promet će teći obilazno ŽC6253, “starom kliškom cestom”.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Granični prijelazi

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Mole se korisnici za strpljenje i razumijevanje.

Prema dojavi MUP-a stanje na graničnim prijelazima u 11:00 sati:

GP Bregana
Izlaz – promet teretnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 60 minuta.

GP Karasovići
Izlaz – promet osobnih vozila pojačanog intenziteta – čekanje oko 15 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet se odvija bez dužih čekanja.

Radovi na graničnim prijelazima:
Županja: u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa;
Slavonski Brod: smanjen je broj ulaza i izlaza.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj