HAK Kolnici mjestimice mokri i skliski

Ivo Cagalj/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije, javlja jutros Hrvatski autoklub upozoravajući na odrone zemlje i kamenja.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 136. kilometru između Novske i Okučana, izvlači se teretno vozilo. Vozači se mole da voze opreznije.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

 

  • Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

 

U subotu i nedjelju od 08 do 19 sati bit će zatvorena Sljemenska cesta sa zagorske strane od naselja Pila do Hunjke, zbog održavanja automobilističkog natjecanja “23. Nagrada Stubičkih Toplica”. Obilazak: Strmec Stubički-Kraljev vrh-Zagreb-Sljeme, i obrnuto.

Do 24. travnja zbog međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia promet će biti povremeno i privremeno prekidan po etapama. 5. etapa: 23. travnja, od 14:15 do 15 sati etapa se kreće državnim i županijskim cestama od Poreča do Umaga: Poreč-Tar-Novigrad-Dajla-Brtonigla-Jurcani-Umag. 6. etapa: 24. travnja, od 12 do 16:30 sati etapa se kreće državnim i županijskim cestama od Svetog Martina na Muri do Zagreba: Sveti Marin na Muri-Mursko Središće-Šenkovec-Nedelišće-Čakovec-Prelog-Novakovec-Varaždinske Toplice-Možđenec-Paka-Breznički Hum-Komin-Sveti Ivan Zelina-Sveta Helena-zagrebačka obilaznica čvor Sveta Helena-čvor Ivanja Reka-Slavonska avenija-ulice grada Zagreba.

Danas od 20:30 do 22:30 sati, zbog održavanja noćne utrke “Zadar Night Run 2016.” na poluotoku u Zadru bit će zatvorene pojedine ulice dok će na nekima promet teči uz posebnu regulaciju. Vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Granični prijelazi

Pojačan je izlazak putničkih vozila na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Bajakovo.

Pojačan je izlazak teretnih na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je oko 3 km.

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na Kaštel. Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U subotu, 23. travnja, trajekt na liniji Split-Vis umjesto u 15:30 sati isplovit će iz Visa u 16:30 sati, a iz Splita prema Visu u 19 sati, umjesto u 18:30 sati.

Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 18. travnja plovi trajekt na liniji 338 Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab), nakon završetka radova na pristaništu u Loparu.

Od 6. ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko. Trajekt pristaje u Ošljaku u putovanjima od ponedjeljka do subote iz Zadra (Gaženice) u 07:30 i 14:45, a iz Preka u 12:15 i 18:40 sati. Nedjeljom i blagdanom pristaje u Ošljaku u putovanjima iz Zadra (Gaženice) u 09:30 i 13:30, a iz Preka u 08:15 i 18:40 sati. (Zbog pristajanja u Ošljaku putovanje traje ukupno 30 minuta).

Komentiraj