GRABAR KITAROVIĆ “Lozančić je bio osobni obavještajac Zorana Milanovića”

Sanjin Strukic/PIXSELL

U srijedu je na sjednici Odbora za vanjsku politiku i nacionalnu sigurnost Daniel Markić imenovan novim ravnateljem Sigurnosno-obavještajne službe.

Tri je mjeseca proteklo otkako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potpisala opoziv Dragana Lozančića, poručujući kako je izgubio njegovo povjerenje dodajući da se ogriješio o Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu. Premijer Tihomir Orešković u srijedu je kazao kako nije vidio nikakve podatke da se Lozančić ogriješio o zakon.

Za novog ravnatelja Markića kaže kako ima iskustva. “Bio je u ratu i uvjeren sam da će odlično voditi SOA-u”, poručio je u srijedu Orešković.

Predsjednica Grabar Kitoarović rekla je za HRT-ov Dnevnik kako je Lozančićeva ostavka dobrodošla. Naglasila je i kako puno dulje prati njegov rad od premijera, ali o nekim razlozima ne može govoriti zbog nacionalne sigurnosti, stabilnosti države.

“Ali ono što mogu reći jest da je gospodin Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića, i tu ću stati”, kazala je predsjednica za Dnevnik HRT-a.

Komentiraj