GLASNO! Pola posla

’Dobro jutro, Hrvatska’, emisija koja se emitira šest dana u tjednu u terminu od sedam do devet i vrlo je gledana, SVAKOGA DANA PRIKAZUJE GLAZBENI SPOT KAKO BI PROMOVIRALA DOMAĆU GLAZBENU SCENU. Odlično. Ako HTV želi pomoći domaćoj glazbenoj industriji i hrvatskim glazbenicima te svima koji su uključeni u glazbeni biznis, neka odvoji tri – četiri minute i emitira spot od početka do kraja

Zamislite da se na izložbi likovnih djela ona izlože samo polovično. Pola se vidi, a druga polovica pokrivena je crnim platnom. Ili da gledate film samo do pola, a drugu polovicu televizija koja emitira film odluči da vam neće prikazati. Ili da kupite album omiljenog izvođača, a diskografska kuća je odlučila objaviti samo prve polovice pjesama. Što mislite, kako bi se osjećali ljudi koji su stvarali ta likovna djela, snimali filmove ili skladali i izvodili glazbu koja je predstavljena doslovce polovično? A sad zamislite kako se osjećaju redatelji i autori glazbenih videospotova, glazbenici i izvođači, kada na Hrvatskoj televiziji vide prvih 60 sekundi svog spota, nakon čega kreće priča o nekoj župi, reklame ili reportaža o školi s najljepšim dvorištem….

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakDAVIS CUP: Hrvatska protiv Kolumbije u gostima
Sljedeći članakNEISPRAVNA POŠILJKA: Inspekcija vratila u Egipat gotovo 25 tona krumpira
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.