GENERALSKI ZBOR PROTIVI SE PRODAJI HEP-a, doznaje ekskluzivno Nacional, i zbog toga su žestoko napali zahtjev da se sedam posto dionica od prodaje HEP-a dodijeli Fondu hrvatskih branitelja, a to se poklopilo i s udarom desne frakcije HDZ-a na Plenkovića

‘Stav o tome da se sedam posto dionica HEP-a dodijeli Fondu hrvatskih branitelja, trebao je javno iznijeti ministar branitelja Tomo Medved, a ne Josip Klemm i Josip Đakić. No ministar samo šuti, a sjednicu Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja nije sazvao posljednjih šest mjeseci”, rezolutno je za Nacional izjavio visokopozicionirani predstavnik braniteljskih udruga blizak HDZ-u, a sličan stav dijele još neki istaknuti sugovornici iz braniteljskih redova. Iako nisu izravno prozvali ministra Medveda, odgovornost Vlade Andreja Plenkovića za sudbinu Fonda istaknuli su upravo Josip Klemm, kao jedan od članova Upravnog odbora Fonda i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakDORH REAGIRAO NA NACIONALOV ČLANAK “Ne postoji rat između Cvitana i Šeparovića”
Sljedeći članakLiječnici koncesionari: HZZO nas neopravdano kažnjava zbog stope bolovanja
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.