facebook.com

FOTO: PODUZETNIČKI KAMP 2016 Pobjedio je inovativni sustav Smart Parking Barrier autora Marka Smolje

Pobjednička ideja Poduzetničkog kampa 2016, manifestacije koju je osmislila i u sklopu Poduzetničkog centra Solin realizirala uspješna poduzetnica i saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić, je sustav Smart Parking Barrier inovatora Marka Smolje.

Poduzetnički kamp je osnovan kako bi pomogao mladim poduzetnicima u realizaciji i plasiranju njihovih ideja na inozemno i domaće tržište. Smart Parking Barrier je inovativni sustav koji riješava problem zauzimanja parking mjesta kombinacijom naprave na parkiralištu i mobilne aplikacije koja je spušta kako se korisnik približava.

poduzetnicki-kamp

“Uspijeh bi mi bio da sam na kampu dobio samo jedan koristan savjet, čast mi je biti pobjednikom. Inovativni sustav smart parkinga riješava problem prometnog kolapsa koji je posljedica traženja parking mjesta u svakom gradu, ako uzmemo u obzir da u prosjeku osoba koja traži parking izgubi 21 minutu. To je problem koji uzrokuje puno veće stvari od samog nepronalaska parkinga”, rekao je Marko Smoljo, pobjednik poduzetničkog kampa 2016.

Nagradu su pobjedniku predali prošlogodišnji pobjednici Poduzetničkog kampa, Josip Lažeta (Chain Technology) i Jakša Vidović, koji su danas uspješni poduzetnici. Renomirani predavač kampa, devetnaest puta nagrađivani trener poduzetničkih vještina, Scott L. Steward uručio je Level Up Award srednjoškolcima Boži Jovanoviću Bartuloviću i Ivanu Pavloviću u svrhu podizanja svijesti o poduzetništvu kod mladih.

Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pavlović
Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pavlović
Scott L. Steward
Scott L. Steward

Poduzetnički kamp je jedna od najuspješnijih manifestacija koja je ideje dosadašnjih pobjednika poduzetničkog kampa, tvrtke Include d.o.o. Ivana Mrvoša (pametne klupe) i Chain Technology j.d.o.o. (mobilni interpretacijski centar) plasirala kako na domaće tako i na inozemno tržište.

Poduzetnički kamp 2016 još jednom se pokazao kao mjesto koje podiže svijest o poduzetništvu, ali i kao odlična platforma za međusobno povezivanje i suradnju iskusnih poduzetnika i poduzetnika početnika. Sudionici ovogodišnjeg kampa su tijekom četiri dana kroz radionice razvijali svoje poduzetničke ideje i upoznali se s novim mogućnostima i prilikama.

Komentiraj