Moderan katamaran ‘Vida’ novi je brod u floti Jadrolinije, a ovo ljeto će prometovati na brzobrodskoj liniji Split – Hvar – Korčula.

Novonabavljeni katamaran ‘Vida’, trenutno pedeseti brod u floti Jadrolinije, vrijednosti preko 35 milijuna kuna, nedavno je na događaju u Riječkoj luci predstavljen javnosti.

Svečanom eventu su prisustvovali zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić, pomoćnik ministra Goran Šarin, gradonačelnik Rijeke – Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina, predsjednik Uprave Jadrolinije – Alan Klanac, predstavnici lokalne uprave i samouprave te mnogobrojni partneri i poslovni suradnici najvećeg hrvatskog putničkog brodara.

„Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote te je ovo jasan nastavak ulaganja koje pridonosi stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost u natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na postojećim katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i viša razina usluge. Nadam se da će upravo oni najviše uživati u novom katamaranu, a mi nastavljamo s dobrim vjetrom u leđa u srce sezone pred nama“, rekao je prilikom predstavljanja Alan Klanac, predsjednik Uprave Jadrolinije.

Katamaran ‘Vida’ izgrađen je u najmodernijoj karbon konstrukciji 2011. godine u brodogradilištu Brødrene u Norveškoj, a nabavljen je od norveškog brodara Fjord1 AS.

Kapacitet katamarana visokog standarda je 304 putnika, dužina broda je 38.50 metara, širina je 10.20 metara, a maksimalna brzina plovidbe 33 čvora.

Katamaran je prilagođen osobama s invaliditetom, a u sklopu projekta ‘Jadrolinija – prijatelj djece’ oformljen je kutak za najmlađe putnike. ‘Vida’ je prvi katamaran u floti s mogućnošću prijevoza bicikla. Još je jedna novost koja je predstavljena je uvođenje oglašavanja na površinama brodova.

Ovo ljeto katamaran ‘Vida’ prevozit će putnike Jadrolinije na brzobrodskoj liniji Split – Hvar – Korčula.

Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija
Promo Jadrolinija

Komentiraj