Nakon što je Josip Klemm tijekom subotnjeg prosvjeda mirno proveo veću grupu branitelja kroz kordon policije u Savskoj i odveo ih pred stan premijera Zorana Milanovića u Krajiškoj ulici, u medijima su se počela postavljati kritička pitanja o tometko kontrolira hrvatsku policiju – ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ili vođa braniteljskih prosvjeda Josip Klemm.

[quote_box_center]

  • Klemm se prometnuo u gotovo nedodirljivog specijalca, po mnogima provokatora, od kojeg strepe i Milanović i Ostojić
  • On odbija bilo kakvu vezu s HDZ-om i poručuje da se branitelji bore za to da se njihova prava riješe ustavnim zakonom
  • “Nitko neće više manipulirati hrvatskim braniteljima”, kaže Klemm

[/quote_box_center]

Još je grotesknije bilo kad je policija dva dana nakon prosvjeda uručila prekršajne prijave Josipu Klemmu i Đuri Glogoškom zbog organiziranja prosvjeda.

Više pročitajte u novom broju Nacionala

Komentiraj

PREKOJosip Regović
Podijeli objavu
Prethodni članakZVIJEZDA HIT SERIJE ‘IGRA PRIJESTOLJA’ NIKOLAJ COSTER-WALDAU EKSKLUZIVNO ZA NACIONAL
Sljedeći članakU POTRAZI ZA POSLOM Britanski princ Harry napustit će britansku vojsku nakon deset godina službe
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.