Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovnik u pozno ljeto: Nastupili Martina Filjak i Dmitry Sinkovsky

– U sklopu međunarodnog glazbenog festivala “Dubrovnik u pozno ljeto” u subotu navečer u atriju Kneževa dvora u Dubrovniku recital su održali hrvatska pijanistica Martina Filjak i ruski violinist Dmitry Sinkovsky.

Na programu su bili Mozartova ”Sonata za klavir i violinu u B duru, K 378”, Bachov ”Preludij i fuga u a-molu BWV 543”, Khandoshkinova ”Sonata za solo violinu u g molu br. 1, op. 3”, te Beethovenova ”Sonata za klavir i violinu br. 5 u F duru, op. 24 ‘Proljetna”’.

Martina Filjak dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a nastupila je u najprestižnijim koncertnim dvoranama poput Musikvereina, Carnegie Halla, Konzerthausa u Berlinu. Osvojila je i brojne nagrade, poput prvog mjesta na pijanističkom natjecanju u Clevelandu, ”Milka Trnina”, ”Orlando” za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama i brojne druge.

Dmitry Sinkovsky violinski je virtuoz koji je svoje obrazovanje stekao na prestižnom moskovskom Konzervatoriju Čajkovski te primio brojne nagrade na važnim natjecanjima – od Premio Bonparti u Italiji do natjecanja Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu, Telemann natjecanju u Magdeburgu i brojnim drugima. Godine 2007., kada već ostvaruje značajnu karijeru violinista, Sinkovsky također usavršava svoj talent kontratenora, pa tako danas na svom repertoaru izvodi i uloge poznatih opera, kantata i oratorija. Redovito nastupa u Europi i ostalim dijelovima svijeta.

 

Komentiraj