Putnici na letu easyJeta iz Londona za Dubrovnik proživjeli su pravu noćnu moru, piše britanski Express.

Zrakoplov easyJeta koji je jutros u 7 poletio s aerodroma Stansted kod Londona, zbog ekstremnih vrmenskih uvjeta koji su vladali nad Dubrovnikom, nije mogao sletjeti u hrvatski grad pa je preusmjeren u talijanski grad Bari.

Zrakoplov je pokušao tri puta sletjeti u Dubrovnik, ali slijetanje nije uspjelo zbog jakog vjetra, piše Express. Nakon toga, let je preusmjeren prema Italiji kako bi se zrakoplov napunio gorivom.

Putnici su u Italiji čekali u avionu na aerodromu u Bariju dulje od sat vremena, nakon čega je došla dozvola za let prema Dubrovniku.

“Kapetan je pokušao sletjeti tri puta, ali vjetar je bio prejak. Kružili smo iznad Dubrovnika, a ljudi pokraj mene su povraćali. Avion se ljuljao s jedne strane na drugu”, ispričao je jedan od putnika u razgovoru za britanski list Express.

Zrakoplovna kompanija easyJet potvrdila je preusmjeravanje leta.

“Žao nam je jer je vaš let preusmjeren u zračnu luku u Bariju. To se dogodilo zbog jakog vjetra u Dubrovniku, zbog kojeg zrakoplov nije mogao sletjeti. Planiramo vas prevesti u Dubrovnik čim se poprave vremenski uvjeti”, stoji u obavijesti koju su dobili putnici s instaliranom aplikacijom easyJeta.

Komentiraj