DORH najavio žalbu, Todorić optužnicu nazvao ‘monstruoznom’

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić te nekadašnji menadžeri koncerna Ante Huljev, Piruška Canjuga i četvrtooptužena Nicole De Rossi nepravomoćno su u srijedu oslobođeni optužbi za zlouporabu te tvrtke tešku 1,25 milijuna eura u tzv. slučaju ‘Mali Agrokor’.

Tužiteljica je nakon presude najavila kako će podnijeti žalbu te kazala da ne misli da je doživjela fijasko. “Nisam doživjela kao fijasko, ovo je pogrešna odluka i pogrešna ocjena dokaza, svakako ćemo podnijeti žalbu, jer za to imamo osnove. Tu su brojne činjenice, predmet je obiman, trebalo je analitički pristupiti činjenicama”, rekla je.

Nobilo: “Ovo je fijasko, ruši se dignitet DORH-a”

Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo rekao je kako je ovo jedina moguća presuda.

“Ova presuda je jedina moguća presuda, ima važnu poruku prema Državnom odvjetništvu, a to je ne možete podizati optužnice bez iti jednog jedinog dokaza. Državno odvjetništvo nije predložilo niti jednog svjedoka osim onog koji je bio periferan, koji nama nije koristio, a nije ni štetio. Svi ostali su oni koje je obrana predložila. Treba prestati optuživati, a da nemate dokaza. Ovaj predmet je bio kratak, ali to se događa i u velikim slučajevima, koji traju po 10-15 godina pa svi na njih zaboravimo”, rekao je Nobilo.

“Ovo je po meni fijasko, nitko nije mogao niti pomisiliti da optuži gospodina Todorića u ovom trenutku”, rekao je Nobilo.

“Zadovoljan sam odlukom, ali poruka tužilaštvu – ne smijete to raditi, moramo skupiti odrasle ljude u tužilaštvo i da paze što se radi. Preostali odrasli ljudi u DORH-u trebaju se skupiti na hrpu i poboljšati rad Državnog odvjetništva. Ovakvi slučajevi ruše dignitet tužilaštva”, rekao je Nobilo.

Ljiljana Planinić, braniteljica Todorića po služebnoj dužnosti je kazala kako je odbijao suradnju tvrdeći da se ne želi braniti jer se nema od čega braniti.

Odvjetnica Ante Huljeva je poručila kako je ovaj slučaj završen u vrlo brzom roku te da je njenom klijentu zbog procesa nanešena poslovna šteta.

Nakon odvjetnika medijima se obratio i sam Ivica Todorić.

“Osobe koje su otele privatnu imovinu Agrokor su nas optužile zato da bi sakrile svoj kriminal. Za vrijeme procesa nisam želio davati izjave, ali danas mogu reći da je tužiteljstvo u sud poslalo monstruoznu optužbu koju je izradila Borg grupa na čelu s Ramljakom, a pod pokroviteljstvom Plenkovića”, kazao je Todorić.

Još je jednom prozvao premijera Andreja Plenkovića da je doveo zemlju na prosjački štap te da je od Hrvatske napravio najkorumpiraniju državu Europe.

PRESUDA U SLUČAJU ‘MALI AGROKOR’: Ivica Todorić i ostali oslobođeni!

Komentiraj