Đoković: ‘Kako je moguće da se velike države udruže i bombardiraju jednu malu?’

Autor:

22, February, 2023, Belgrade - The best tennis player in the world, Novak Djokovic, appeared before the media after training on the courts of the Novak Tennis Center in Dorcol. Novak Djokovic.    

22, februar, 2023, Beograd - Najbolji teniser sveta Novak Djokovic izasao je pred medije nakon treninga na terenima Teniskog centra Novak na Dorcolu.     Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Srbijanski tenisač Novak Đoković govorio je o Srbiji i djetinjstvu obilježenom NATO-ovim bombardiranjem Srbije 1999. godine.

Đoković se upitao kako je bilo moguće da se velike sile udruže i odluče za tako nešto.

“Kako je moguće da se velike države udruže i bombardiraju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to mogao razumjeti. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma”, rekao je Đoković.

“To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i bijesa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje?”, dodao je.

Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinjak godina, smatra.

“Samo u Prvom svjetskom ratu više od milijun Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvijek vjerujem da nas to može učiniti jačim”, rekao je Đoković, prenosi Index.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.