VUČIĆ I VULIN OPET LUDUJU! Reakcije nakon izglasavanja rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici: ‘Ovo je pobjeda Srbije’

Autor:

Foto: Instagram/Screenshot

Opća skupština Ujedinjenih naroda u četvrtak je donijela rezoluciju kojom podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice 1995. godine, poziva na poštivanje žrtava i činjenica utvrđenih sudskim presudama te na uspostavu međunarodnog dana sjećanja na taj zločin.

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Među 19 država koje su bile protiv je i Srbija, a Vučić se nakon izglasavanja u UN-u ogrnuo srpskom zastavom i fotografiju objavio na svom Instagram profilu. Srpski javni servis RTS piše da se predsjednik skupštine UN-a protivio tome što se Vučić ogrnuo zastavom te da je osiguranje zahtijevalo da ju skine. “Poručio im je: Nitko na svijetu mi neće uzeti moju zastavu”, pišu.

Inače, Vučić je uoči glasanja optužio Njemačku da ne govori dovoljno o Holokaustu, prozvao je zbog zločina nad Srbima u dva svjetska rata i zamjerio što se u rezoluciji o Srebrenici ne govori o srpskim žrtvama.

“Ovo je iznimno ispolitizirana rezolucija”, rekao je Vučić koji očekuje da će dokument o Srebrenici otvoriti Pandorinu kutiju i da će uslijediti deseci novih rezolucija o raznim genocidima.

Oglasili se Dodik, Vulin…

Dodik je kazao i da su 84 glasa za ZA nedostatna.

“Amerikanci će reći da je dovoljno 84 glasa “za”, ali po kojem principu je to dovoljno? Je li to demokratski? Pa nas na Zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Nemaju to?“, pita Dodik.

Vulin je rekao da je “ovo pobjeda Srbije, njenih iskrenih prijatelja i pobjeda nevjerojatne upornosti i čelične volje predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića”.

“Povijest nepogrešivo bira tko će je činiti, a Srbi tko će ih voditi. Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan nakon kojeg svoju politiku trebamo uskladiti s rezultatima izbora. Svatko nam je rekao što misli o nama, mi Srbi biramo prijatelje, ali biraju nas i neprijatelji”, rekao je Vulin nakon izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Ujedinjenih naroda, prenosi RTRS.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.