Dodijeljene nagrade foto natječaja “Bollé vašim očima”

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Grafički dizajner Hrvoje Abraham Milićević je pobjednik, a Tatjana Kabač i Irena Freja bile su finalistice foto natječaja “Bollé vašim očima”, što ga je organizirao Muzej za umjetnost i obrt (MUO), a dobitnici su u petak preuzeli nagrade u MUO.

Pobjednik natječaja “Bollé vašim očima” Hrvoje Abraham Milićević snimio je neogotičku crkvu u zagrebačkoj Granešini u predvečerje na način ponajboljih, prvih razglednica u boji, ističe MUO i dodaje kako župnik često spominje da je njihovu crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije restaurirao znameniti Herman Bollé.

Milićević je poslao snimku crkve na foto natječaj čim je raspisan. Dobitnik je godišnje ulaznice za dvije osobe za sva događanja u Muzeju za umjetnost i obrt.

 

  • Tatjana Kabač i Irena Freja, finalistice foto natječaja “Bollé vašim očima”, snimale su Mirogoj, zagrebačko groblje sagrađeno po Bolléovom projektu. Suglasne su, kako se navodi, da je Mirogoj njegovo najvažnije djelo te da je prva nagrada zasluženo pripala pobjedniku natječaja.

 

Tatjana Kabač diplomirala je prije tri godine na temu o Mirogoju. Irena Freja je turistički vodič.

Finalistice su dobitnice kataloga, vodiča kroz izložbu “Herman Bollé – graditelj hrvatske metropole”, koja se može razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt još samo u nedjelju, 23. kolovoza, od 10 do 14 sati.

Komentiraj