Ministar zaštite okoliša i energetike, Mostov Slaven Dobrović u nedjelju je, gostujući u ‘Točki na tjedan’ N1 televizije, rekao kako želi Ustavom zabraniti gubotak kontrole u HEP-u.

“Mi se protivimo modelima privatizacije na koji su naši građani naučeni, posebno se to vidi u slučaju Ine. To je nesretan slučaj za koji ne želimo da se ponovi u slučaju HEP-a”, rekao je Dobrović. Dodaje kako je poduzimanje da Ina ponovno dođe u hrvatske ruike važna odluka.

“Prvo treba ustanoviti koja je to imovina, što je isključeno iz toga, poraditi na zakonu o privatizaciji, koji će jasno sve odrediti. Za nas je to jako bitno jer ne želimo da se odškrinu ni najmanja vrata za ono što smo znali doživjeti na vlastitu štetu. Zato i dajemo 25 posto minus jednu dionicu – ne smije se dozvoliti da Hrvatska izgubi kontrolu nad HEP-om”, rekao je Dobrović.

Poručio je kako s njihove strane postoji prijedlog da se to uvrsti u Ustav. “Smatramo da tu ne bi trebalo biti problema oko konsenzusa. Da se u Ustav uvrste sve naše strateške tvrtke – šume i vode koje naravno nikada ne bi trebalo privatizirati jer one imaju dodatno značenje za građane Hrvatske”, istaknuo je.

Komentiraj