Nakon sastanka dobavljača u sjedištu Alce, njihovi predstavnici obratili su se medijima.

“U svojim smo stavovima isti kakvi smo bili i od prije nekoliko dana – u konačnici da dobavljači ne budu ti koji će snositi bilo kakvu štetu u ovom procesu. U razgovoru s bankama smo postigli načelna razumijevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom da je vremena malo, rekli smo da su dobavljači jedini koji upumpavaju keš u kompanije. Odgovorno tvrdim da to više nije održivo. Ako se danas ne dogovorimo s bankama, mi ćemo prihvatiti bilo koje rješenje koje će pomoći dobavljačima”, izjavio je generalni direktor Dukata Alen Fontana, prenosi N1.

O tome znači li to i lex Agrokor, generalni direktor Dukata je kazao kako će podržati sve opcije koje mogu pomoći.

“Ovo nije pitanje jedne kompanije, nego lanca od sto tisuća ljudi. Najveći kamen spoticanja je oko regresnih prava mjenica. One su teret dobavljača, a to nije moguće financirati od strane istih. Nemam nikakvu informaciju kada bi sastanak s bankama danas mogao biti, ali kao i ovih dana, kada su se stvari rješavale u hodu, vjerujemo da će isto biti i danas.”

Također je dodao i kako se s Alvarezom još uvijek nisu susreli.

Kako piše N1, Fontana je posebno naglasio kako vremena više nema.

“Ja govorim o 24 sata, onda kreću obustave, kreće lanac… Onda ćemo vidjeti što će biti. Danas imate raznoraznih situacija na tržištu, da banke rade ovrhe na dobavljačima, a oni i dalje ispostavljaju robu.”

Komentiraj