Dijana Zadravec rekla da se šef Vinogradske usporedio s Hitlerom, stigao odgovor Vatavuka

Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC Sestre milosrdnice Dijana Zadravec u utorak je na javnom saslušanju na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije izjavila da je v.d. ravnatelja te bolnice Zoran Vatavuk sebe na sastanku na radiologiji usporedio s Hitlerom, a sam sastanak s Hitlerovim sastankom s generalima koji su važni za Blitzkrieg.

“V.d. ravnatelja Vatavuk je prije 10 dana na radiologiji sazvao sastanak s mojim inženjerima radiologije, na kojem je bilo dvadesetak prisutnih i usporedio sebe s Hitlerom. Sastanak koji je održao s radiolozima i inženjerima radiologije usporedio je sa sastancima koje je Hitler imao s generalima, aludirajući na radiologe, i vozačima, misleći na inženjere radiologije, prije okupacije Francuske”, rekla je Dijana Zadravec.

“Vatavuk je rekao da je između generala i vozača još puno raznih gradacija vojnika, ali je rekao da je Hitler poslije generala imao sastanak s vozačima, jer su mu najvažniji za Blitzkrieg. Sablažnjeni smo moji kolege i ja da osoba iz javnog prostora koja vodi javnu bolnicu upotrebljava nacistički i fašistički vokabular i opčinjen je nacističkim simbolima, pa je tako važnije predstojnike klinika nazvao jastrebovima koji su tražili moju smjenu”, dodala je tijekom saslušanja u Saboru.

Na ove tvrdnje reagirali su iz KBC-a Sestre milosrdnice za N1. “Hvala na pitanjima, ali ne mogu komentirati današnje izjave dr. Zadravec na saborskom odboru. Sve vezano za ranije iznesene tvrdnje i izjave dr. Zadravec kao v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice su javno iznesene u službenim priopćenjima proteklih dana i nemamo tome što dodati. Vezano za vaše pitanje i ostalo što je iznijela je potpuno izvučeno iz konteksta i neistinito prikazano”, odgovorio je v.d. ravnatelja Vatavuk.

Dijana Zadravec pokazala papire: “Ovo su dokazi o korupciji. Otkrila sam tajno skladište”

Komentiraj