Davor Javorovic/PIXSELL

Borković otkrio: Ni Šterc više nije kandidat za ministra, premijer je neodgovoran prema braniteljima

Gost Novog dana na N1 televiziji bio je jedan od kandidata za ministra branitelja, Branko Borković.

Borković je rekao da ga je Brkićev potez o povlačenju kandidature za ministra branitelja malo iznenadio.

“Očekivao sam da će biti i ranije reakcija iz HDZ-a, tim više što smo i ranije razgovarali da je to mjesto koje pripada njima. Degutantno je što nas do sada premijer nije zvao na razgovor, i nije bilo komunikacije, to je neodgovorno ponašanje prema braniteljskoj populaciji”, kaže Borković. Rekao je i da nema informacija o tome što se konkretno događalo prije odustanka Brkića od kandidature.

“Problem je što ne znamo koji je bio dogovor premijera i vladajuće koalicije, ali znamo da smo doživjeli jednu aferu, pretpostavljam da je sve to reakcija premijera s obzirom na situaciju s ranije imenovanim ministrom, i htio je to riješiti, ali trebalo je brže i efikasnije. Nitko ne može biti ministar ako nema potporu vladajuće koalicije”, kaže Borković.

Borković je otkrio i to da demograf Stjepan Šterc, koji je bio kandidat Udruge udovica iz Domovinskog rata, više nije kandidat za ministra branitelja.

“Pitajte njega, ali za sada imam informaciju od njega da više nije”, rekao je Borković.

“Moj prijedlog je da vladajuća koalicija pod hitno ovo dogovori, i HDZ-u pripada to mjesto. Stranka ima kvalitetnih branitelja i kandidata za ministre, neka ga predlože premijeru da izađemo iz ove situacije”, poručio je.

Borković kaže da je jedan od najvećih problema u ovoj situaciji bez ministra, što je novi proračun već na stolu, a očito da ide prema donošenju bez ministra branitelja, što može imati loše posljedice.

“Proračun je na stolu već danas, i novi ministar već sad je doveden u situaciju da ne može obnašati svoju dužnost kako treba. Jedini način je da se dogovori s premijerom da se ide u rebalans proračuna u dijelu za Ministarstvo branitelja”, rekao je Borković dodavši kako se radi o pokazivanju mišića što ide na štetu braniteljske populacije.

Komentiraj