FaH

BEZ OBRAZLOŽENJA: Odgođen posjet talijanskog šefa diplomacije Sloveniji

Sastanak slovenskog i talijanskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i Paola Gentilonija predviđen za utorak poslije podne na Brdu kod Kranja otkazan je, potvrdilo je jutros slovensko ministarstvo vanjskih poslova bez obrazloženja, a nagađa se da bi razlog mogla biti Erjavčeva ponuđena ostavka zbog arbitražne afere s Hrvatskom.

Erjavec i Gentiloni supredsjedatelji su mješovitog međudržavnog povjerenstva za tehničku i gospodarsku suradnju, a nakon razgovora o gospodarskoj i tehničkoj suradnji dviju država,  aktualnim pitanjima u Europskoj uniji i svijetu te stanju u regiji trebali su potpisati zajedničku izjavu i održati konferenciju za novinare.

Razlog odgode mogla bi biti i Erjavčeva ponuda ostavke zbog arbitražne afere s Hrvatskom, o čemu će se premijer Miro Cerar, kako se najavljuje, odlučiti nešto kasnije u utorak.

O novom terminu Gentilonijeva posjeta javnost će biti pravodobno obaviještena, navodi ministarstvo vanjskih poslova Slovenije.

Posjet talijanskog ministra Sloveniji bio je najprije planiran za sredinu studenoga 2015., ali je otkazan zbog terorističkog napada u Parizu.

Komentiraj