HINA / TANJUG

BAJAKOVO Ne propuštaju se vozila srbijanskih registracija

Na graničnom prijelazu Bajakovo na ulazu u Hrvatsku ne propuštaju se vozila srbijanskih registracijskih oznaka, osim teretnih vozila sa kvarljivom robom, objavilo je u četvrtak ujutro Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Nakon što su uklonjene poteškoće s informacijskim sustavom, do kojih je došlo tijekom noći, srbijanskim državljanima u automobilima stranih registracijskih oznaka omogućava se ulazak u Hrvatsku, navode u MUP-u.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je kako je na Bajakovu prekinut promet za sve kategorije vozila u oba smjera, a kolona teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske duga je oko 10 kilometara.

Nekoliko kamiona iz Makedonije u ranim jutarnjim satima blokiralo je promet na ulazu u Hrvatsku nezadovoljni višednevnim čekanjem, javio je Tanjug prenoseći kako su hrvatske vlasti s Bajakova nakon ponoći vraćale vozila i putnike sa srpskim putovnicama.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u četvrtak da Hrvatska neće ukinuti blokadu graničnog prijelaza Bajakova, nakon što je Srbija uvela protumjere, iako je to bilo planirano.

Inače, granični prijelaz Tovarnik otvoren je za osobna vozila i autobuse, dok su za sav promet zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom – Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina.

Komentiraj