Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u četvrtak je u Saboru dala izjavu novinarima. Kazala je da je njezin put u HNS-u završen.

“Jučer kada sam zatvorila vrata Središnjice HNS-a, zatvorila sam vrata HNS-u. U politici postoji nešto što se zove ime i prezime. Moj put u HNS-u je završen!”, poručila je.

“Svatko neka govori za sebe, svatko treba odgovarati za svoja djela. Ja svakog svog birača mogu pogledati u oči”, rekla je Mrak Taritaš dodajući kako je njezin saborski mandat osvojen na temelju preferencijalnih glasova, te kako će u Saboru ostati kao nezavisna zastupnica.

“Ja u nikakvih pregovorima nisam sudjelovala, niti sam znala za te pregovore do ponedjeljka. Sinoć u 21 je završena ta priča. Pustite nas da vidimo što dalje. Rekli smo, Beus i Pusić i ja, da nećemo glasati za HDZ, a to automatski znači izbacivanje iz stranke”, kazala je.

Na pitanje radi li se o prevari birača, Mrak Taritaš je rekla kako smatra da svatko treba odgovarati za svoja djela te da je odluka dobro promišljena i donesena. “To je zaokret HNS-a u politici za 180 stupnjeva, svatko treba odgovarati”, rekla je Mrak Taritaš. “Nisam ljuta ni na koga već tužna”, zaključila je.

Komentiraj