hina

AGROKOR Isplata dugova a Ramljak nije iznenađen odlukom srpskog suda

Danas poslijepodne završila je sjednica Vjerovničkog vijeća Agrokora. Na vjerovničkom vijeću donesena je odluka o isplati starih dugova za još tristotinjak malih dobavljača koji nisu bili obuhvaćeni prvim krugom isplate.

“Donesena je i odluka za isplatu starih dugova za srednje i velike dobavljače i to za njih oko 2500 u iznosu od 600 milijuna kuna. Dogovoreno je da će oko 40 posto njihovih starih dugova na ovaj način biti pokriveno. Donesena je i odluka o dokapitalizaciji Konzuma u Bosni i Hercegovini i to s 15 milijuna eura. Na taj će način biti moguća isplata dobavljača u BiH. Također je donesena i odluka o razdvajanju Konzuma i Mercatora u toj državi”, izvijestila je Dijana Kovaček.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao je nakon sastanka u Vladi da ga nije iznenadila odluka suda u Beogradu koji je odbio zahtjev da poduzeća iz koncerna Agrokor koja posluju u Srbiji dođu u nadležnost tzv. Lex Agrokora, javlja HRT.

Na upit što bi to moglo značiti za poslovanje Agrokora i njegovo restrukturiranje, s obzirom da bi tamošnji vjerovnici mogli biti puno oštriji od onih koji prihvaćaju Lex Agrokor, Ramljak je rekao da smatra da će svi vjerovnici, bez obzira gdje se nalazila imovina Agrokora, biti namireni iz ukupne imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj se zemlji nalazili. ‘Neće se ići na pojedinačno namirenje’. ustvrdio je.

Komentiraj