Trener Dinama Zoran Mamić najavio je u subotu sutrašnju utakmicu protiv Istre 1961 na Maksimiru. Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, protiv Rijeke i Splita, Mamić kaže kako nema alternative nego osvojiti tri boda.

“Stanje na ljestvici je kakvo je, znamo za naređenje Uprave i uz sav respekt prema protivniku želimo pokazati dobru igru i ostvariti pravi rezultat”, naglasio je Mamić.

U momčad Dinama nakon ozljeda vratit će se Pinto i Sigali, ali zbog žutih kartona neće biti Goncala. Mamić nije mogao izbjeći pitanja o Anti Ćoriću, koji je prije nekoliko dana izrazio želju za odlaskom iz Dinama. Mladi nogometaš neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Istre.

“Naravno da sam neugodno iznenađen njegovim istupom, no Dinamo i ja kao trener stojimo iza riječi koje smo rekli jučer. Ipak Ante očito, posebno nakon novih njegovih izjava u medijima, niti glavom niti željom nije spreman sutra igrati tako da neće konkurirati za utakmicu”, istaknuo je.

Zbog izjava u medijima kojima je naštetio imidžu kluba i prekršio klupski pravilnik Ćorić će biti kažnjen. “Nemam ništa za reći preko novina. Rekao sam njemu jučer, a za njega i sve igrače su moja vrata uvijek otvorena i mogu uvijek doći. Portali i novine nisu mjesto gdje ću komunicirati s Antom. Kada smo zadnji put razgovarali prije jučer? Prekjučer”, objašnjava Mamić.

Trener Dinama priznaje da se prvi put u karijeri susreće s ovakvom situacijom. “Posebno jer se radi o dečku od 18 godina koji je odigrao 60-ak minuta za prvu momčad, a ja sam mu dao kapetansku traku i stavio ga sa 16 godina u prvu momčad. Velim, malo je čudna i apsurdna situacija, ali tako je kako je”, dodaje. Mamić nije isključio mogućnost odlaska Ćorića iz Dinama, ali samo ako klub bude zadovoljan ponudom.

Komentiraj