Zagrebački električni tramvaj (ZET) u petak je izvijestio o organizaciji gradskog tramvajskog i autobusnog prometa za blagdan Svih svetih, koji će biti besplatan na svim linijama na području grada u ponedjeljak, 31. listopada te na sam blagdan u utorak, 1. studenoga.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima: Kaptol-Mirogoj, Kaptol-Krematorij, Kvaternikov trg-Srebrnjak, Dubrava-Miroševac, Dubec-Markovo Polje.

Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Sva će gradska groblja u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

Autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa, pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenoga, a tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane prema potrebi, kažu u ZET-u.

Komentiraj