U utorak je na zagrebačkom Općinskom sudu trebala započeti rasprava u postupku protiv Amerikanke Vanesse Raney (41) iz savezne države Teksas, no ona je na kraju ipak odgođena.

Raney su na sud doveli iz istražnog zatvora gdje je završila ubrzo nakon uhićenja u Bilju prije oko mjesec dana. Prilikom uhićenja, Raney je jednog policajca napala nožem i zadala mu ubodnu ranu u vrat, zbog čega ju se tereti za pokušaj teškog ubojstva.

Raney se danas nije izjasnila o krivnji jer je njezin branitelj tražio da se cijeli spis, ukupno 518 stranica, prevede na engleski jezik, što je sutkinja odbila. Raney je kazala da će se braniti šutnjom sve dok se ne doistavi prijevod, kako bi mogla u potpunosti shvatiti optužnicu, pišu 24sata.

Na raspravu je došla i oštećena, lektorica Ivančica Banković-Mandić, koju će sud saslušati na sljedećoj raspravi, a bili su nazočni i predstavnici američke ambasade. Raney je uhićena 15. svibnja u poslijepodnevnim satima na parkiralištu u Bilju. Po tjeralici je prebačena u Zagreb gdje joj je određen pritvor. Nakon uhićenja doznalo se i da Vanessa u Hrvatskoj nema reguliran boravak te da je još krajem 2015. godine dobila izgon iz Hrvatske i zabranu ulaska na tri godine.

Komentiraj