Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin poručio je u ponedjeljak kako današnji javni istup tzv. Koordinacije načlenika, gradonačelnika i župana HDSSB-a nema nikakve veze sa službenim stavovima HDSSB-a, jer je riječ o nepostojećem stranačkom tijelu, a svi koji ne poštuju Statut i program HDSSB-a “slobodni su krenuti svojim političkim putem i osnovati vlastitu stranku”.

Članovi Koordinacije, predvođeni osječko-baranjskim županom Vladimirm Šišljagićem i belišćanskim gradonačelnikom Dinkom Burićem u Osijeku su u ponedjeljak na koferenciji za novinare najavili sjednicu Glavnog odbora stranke za četvrtak, 10. studenog, te održavanje izvanrednog izbornog sabora u roku 30 dana.

Vulin u priopćenju napominje kako Koordinacija nije službeno tijelo HDSSB-a, niti je tako tijelo ikada postojalo, te podsjeća da su govornici na današnjoj konferenciji za novinare prvostupanjskom odlukom Suda časti HDSSB-a isključeni iz stranke ili suspendirani, pa nemaju pravo govoriti u ime HDSSB-a i koristiti službeni stranački logo i grb.

Smatra kako su “članovi neformalne skupine okupljene oko Šišljagića i Burića” imali priliku izraziti svoja stajališta kroz službena tijela HDSSB-a, ali to očito nisu željeli, već su se odlučili na stranački puč i razbijanje stranke, što im nije uspjelo.

Vulin tvrdi kako se radi o manjoj skupini članova HDSSB-a, uglavnom nezadovoljnika, koji nisu mogli ostvariti svoje ambicije unutar stranke pa su se odlučili na pokušaj puča, no velika većina članova u svih pet slavonskih županija i dalje djeluje u okviru Statuta HDSSB-a.

Podsjeća da je već donesena odluka o sazivanju izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a i da su mandati stranačkog vodstva na raspolaganju, a HDSSB će nakon unutarstranačkih izbora nastaviti dalje, s njima ili bez njih.

“Svi oni koji ne poštuju Statut i program HDSSB-a slobodni su krenuti svojim političkim putem i osnovati vlastitu političku stranku”, poručio je Vulin.

Komentiraj